O nas
Od Zagłoby do Niezłego Młyna
Od Zagłoby do Niezłego Młyna
Jesteśmy rodzinną restauracją, która działa na lokalnym rynku od 2012 roku. Swoje doświadczenie zdobywaliśmy w Polsce oraz za granicą. Regularnie szkolimy się u najlepszych kucharzy w kraju: Kurt Scheller – szwajcarski szef kuchni ,krytyk kulinarny; Dawid Szkudlarek – szef kuchni, zwycięzca programu Top Chef; Tomasz Tomiuk – szef kuchni, zwycięzca Gault & Millau Polska.
Nasza Restauracja na co dzień jest miejscem spotkań towarzyskich oraz biznesowych. Stawiamy na nieformalną, luźną atmosferę bez zbędnej etykiety i nadęcia. Cenimy sobie prostotę i wygodę.
Nasza kuchnia to comfort food czyli smaki które znamy i kochamy. Staramy się podać je w nietuzinkowy sposób, tak żeby połączyć domowe smaki z restauracyjnym wyglądem.
Nasz zespół to ludzie, którzy z pasją podchodzą do swojej pracy. Kochamy to co robimy i staramy się na co dzień zadowolić Naszych gości.
Miejsce, w którym obecnie się znajdujemy posiada bogatą historię i od lat w swoich murach gości mieszkańców Chojnowa i okolic. Pamięta czasy powojennej restauracji „Polonia” z eleganckimi, białymi obrusami, piękną zastawą i ludźmi pełnymi nadziei na lepsze czasy.
Następnie powstała tam pijalni piwa „Zagłoba”, w której na początku spotykali się lokalni przedsiębiorcy, politycy, włodarze miasta oraz ludzie związani z kulturą by na końcu nie chciał spotykać się tam już nikt. Idą lepsze czasy więc z nadzieją patrzymy na transformację budynku, w którym się znajdujemy i jesteśmy częścią tej pięknej historii.
Ze względu na swoje upodobania i pasje podzieliliśmy się obowiązkami.
Współpracujemy z najlepszymi dostawcami i ekspertami w swoich dziedzinach:
Lat doświadczenia
Członków załogi
Wygodnych miejsc
Pysznych dań
Najlepszej jakości Win